Een indrukwekkend olifantskelet werd in het midden van de Life Science Careers Conference gevonden, omringd door exposanten die carrières vertegenwoordigen op alle biologische gebieden, van het onderwijs, het onderzoek, het behoud van wetenschappelijke communicatie en meer. De sfeer in het Koninklijk Veterinair College was dat van drukte met studenten die overstromden, hebben gereisd uit heel het Verenigd Koninkrijk om meer te weten te komen over life science carrières.

De dag omvatte een reeks interessante lezingen, geleverd door professionals die werkzaam zijn op diverse gebieden van de biologie. Korte presentaties werden gevolgd door veel tijd voor vragen en antwoorden om de leerlingen inzicht te geven in wat potentiële carrièrepaden betekenen - hun ogen openzetten voor de schijnbaar eindeloze mogelijkheden.

Een CV-workshop gaf praktische tips over hoe de student het beste een interview moet verzekeren en mock interviews door de middag geven, de leerlingen de gelegenheid geven om te oefenen voor wat vaak ervaringen met angst ervaar.

eduxchange_onderwijs_2

De RSB-stand was gezwollen met ontluikende biologen. We hebben carrièresgidsen uitgebracht en studentenvragen beantwoord, die hen naar relevante stands en gesprekken hebben geleid. Als een stagiair heb ik nog een eigen carriere pad besloten, en ik heb veel van de ondergraden sentimenten gedeeld - op de tiene leeftijd van twintig, hoe zouden we weten wat we met de rest van ons leven willen doen?

Ik zorgde ervoor dat er geen student verliet zonder een 'I <3 Biology' sticker en genoten van een aantal prachtige gesprekken met een aantal studenten; Onze ervaringen en aspiraties delen. De meerderheid van de studenten voelde zich onzeker over de richting die zij hun carrière wilden nemen; Vaak aarzelend of ze het laboratorium in of uit willen gaan en onzeker zijn over het nastreven van verdere studie.

De meerderheid van de studenten meldde een positieve ervaring en kwam weg van de conferentie met meer dan alleen zware loopgidsen en natuurlijk veel gratis pennen! Zij hoorden ook van veel deskundigen op hun vakgebied, maakten nuttige contacten en interageren met een spectrum van organisaties in het life science landschap. Ik heb de indruk gekregen dat veel studenten vertrokken met een nieuw vertrouwen in hun toekomst. Misschien wisten ze nog steeds niet wat ze wilden zijn, maar ze wisten tenminste hun opties en waren bewapend met alle nodige tools om te slagen.

Ik weet uit mijn studie en werkervaring dat ik niet bestemd ben voor een leven in het laboratorium (het lijkt me erg gevaarlijk voor de gezondheid, pipetteert E. coli overal in mijn laboratoriumpartner ...) of als dierenarts (ik huilde De badkamer elke keer dat een dier bij de operatie is gestorven). Dus het belangrijkste advies dat ik kan aanbieden is om alles wat je interessant vindt te vinden, en als het niet uitkomt, dan heb je tenminste één ding van een lange lijst van mogelijkheden gekruist. Als u iets doet om u te helpen vooruit te gaan, is het altijd beter dan niets te doen en te inspireren om te staken.